Oldalak

2014. január 18., szombat

Hokkaido kalács


Hokkaido kalács

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 ek cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 ek kakaópor
  • kevéske meleg víz
Elkészítés:

  1. A hozzávalókat dagasztó gépbe tettem és 20 percig dagasztottam.
  2. Elfeleztem a tésztát és az egyik felét még 5 percig dagasztottam és hozzáadtam a meleg vízzel elkevert kakaót.
  3. Duplájára kelesztettem őket.
  4. 4-4 egyforma darabba vágtam őket.
  5. Vékony csíkokra nyújtom őket. A sima tésztára egy kakaósat tettem és feltekertem,mint a buktát.
  6. Szilikonos kenyérsütőbe tettem őket és hagytam a duplájára kelni.
  7. Tojással lekentem és 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütöttem.10 perc után alufóliát terítettem rá,hogy ne égjen meg.
  8. Kiborítottam a formából és rácson hagytam kihűlni.



2 megjegyzés:

  1. 60dkg cukor???? Nem lesz az kicsit sok? ;-) :-D inkább 60 dkg liszt! :-)

    VálaszTörlés