Oldalak

2014. január 22., szerda

Házi kenyér




Házi kenyér

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 1 élesztő
  • 1 ek tejföl
  • 1-2 ek olaj
  • 3,5-4 dl víz
  • 1 tk só
  • kevéske cukor

Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót a gépbe tettem, majd 20 percig dagasztottam. 
  2. Kemény, de ruganyos tésztát kell kapni. Hagyom duplájára kelni. 
  3. Átforgatom, átdolgozom és ismét hagyom fél órát pihenni.
  4. Akkor deszkán kilapítom kézzel, veknivé formázom. 
  5. Beteszem a szilikon lappal bélelt kacsasütőbe.
  6. Ismét duplájára kelesztem. Bevagdosom a tetejét, bespriccelem vízzel. 230 fokos sütőbe teszem és kb 40-50 perc alatt piros, ropogósra sütöm. 
  7. Miután kiveszem lespriccelem ismét vízzel és hagyom kihűlni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a kenyérkéd! Mivel szeretek mindig kipróbálni másnál látott finomságokat lehet hogy erre is sort kerítek. Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Nagyon szeretjük a házi kenyeret,csak mostanában ritkán van rá időm. :(
      Remélem,ha kipróbálod nálatok is sikere lesz.

      Törlés