Oldalak

2014. január 17., péntek

Fekete olajbogyós zöld fűszeres ciabatta





Fekete olajbogyós zöld fűszeres ciabatta

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • kb 4 dl víz
  • 1 csapott ek só
  • 1 marék apróra vágott fekete olajbogyó
  • 1 tk friss apróra vágott bazsalikom
  • 1 tk friss apróra vágott oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet cukor
Elkészítés:

  1. A lisztet egy tálba tettem, majd hozzákevertem a zöldfűszereket, a sót, az apróra vágott fokhagymát, az olajbogyót.
  2. A langyos vízben elkevertem a cukrot, hozzáadtam az élesztőt. Megszórtam a tetejét kevés liszttel, majd hagytam felfutni.
  3. Hozzákevertem a lisztes keverékhez és bedagasztottam a tésztát. Ez kb 15-20 perc izom munka.
  4. Miután a duplájára kelt, kézzel kilapítottam, majd összehajtogattam és visszatettem a tálba kelni 15 percre. Ezt még 4 alkalommal ismételtem meg. 
  5. Aztán kinyújtottam és kis párnákra feldaraboltam. Sütőpapíros tepsire tettem őket.
  6. Előmelegítem a sütőt 230 fokra. Egy tepsibe öntök vizet és és beteszem a sütő aljába. Így a keletkező gőzben sül majd a tészta.
  7. Hagytam állni 20 percet, majd 230 fokos gőzös sütőben ropogósra sütöm őket. Rácson hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése