2014. január 11., szombat

Epres mázas részeg sült csirke


Epres mázas részeg sült csirke

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke
  • 1 sült csirke fűszersó
  • 2 ek eper dzsem
  • 2 ek epres pálinka
  • kevés olívaolaj 
  • 1,2 dl víz
Elkészítés:

  1. A csirkét a fűszersóval már előző este bemasszíroztam kívül-belül.Hagytam pihenni éjszakára. 
  2. Reggel kikevertem a mázat: dzsem, pálinka, 1 ek olívaolaj. 
  3. Még 2-3  ek olívaolaj ment a tepsi aljába. 
  4. A csirkét bekentem a mázzal. 
  5. Betettem a tepsibe és befedtem alufóliával. 
  6. 200 fokos sütőben 1 órán keresztül sütöttem. 
  7. Utána levettem a fóliát és a maradék mázzal ismét átkentem. 
  8. Szép pirosra sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése